Hišno prezračevanje DANTHERM

Dandanes je veliko govora glede količine vlage v prostoru oz. natančneje – velikokrat se ljudje sprašujejo kolikšna je primernost vlage v nekem objektu, za še vedno zdravo življenje. Odgovor na to je prezračevanje, še posebej pri novogradnjah. Vgrajevanje prezračevalnih naprav oz. sistemov, kateri vračajo toploto, je zdravju prijazno. Razmišljanje o neprezračevanju je čisto nesmiselno, ker se v prostoru nabira plesen, slabši zrak, veliko toplotnih izgub itd. In točno tako napravo vam ponujajo pri dinesu – dines.si/izdelek-kategorija/hisno-prezracevanje.

Pri Dinesu že od leta 2012 uspešno sodelujejo s priznanim proizvajalcem iz danske, ki ima prezračevalne naprave Dantherm in so taku tudi uradni distributerji za Slovenijo. Prezračevanje Dantherm deluje predvsem z prezračevalnimi napravami za stanovanjske in poslovne objekte. Njihove rešitve so poenostavile napravo, sam je preprosta za montažo in tudi upravljanje, poudarja se pa še vedno učinkovitost in izkoristek el. energije. Ponosni so pa tudi na pridobljen certifikat Passivhaus Institut.

Prezračevanje

Možnosti za vgradnjo prezračevalnega sistema

Pomemben je vsekakor izkoristek prenosniika toplote, ampak ne smemo pozabiti na energijo, katero potrebujemo za premik zraka. Po navadi prenosniki toplote, ki imajo visok izkoristek, imajo tudi upor večji, kar pa pomeni še večjo porabo el. energiije.

Prezračevanje Dantherm pa predstavlja zelo dober kompromis med izkoristkom prenosniika toplote in porabo el. energije. Ker ima več možnosti vgradnje, je uporabniku upravljanje prijazno in vzdrževano, to prezračevanje Dantherm popelje na vrh. Zaradi horizontalnih izvedb pa je omogočeno vgrajevanje tudi v tiste prostore oz. dele stanovanja, ki niso ogrevani.

Upravljanje prezračevalnih sistemov Dantherm

Upravlja se jih preko žičnega daljinca, kjer lahko zbereš delovanje ročno ali pa avtomatsko. Imate pa tudi daljinec, kateri vam omogoča celoten nadzor npr. prikaz temperatur, nočno delovanje, tedenski časovnik itd.

Prezračevanje Dantherm – prednosti:

  • Možnost delovanja kar preko senzorja za vlago,
  • PassivHaus certifikat,
  • motorji EC, ki imajo majhno porabo el. energije,
  • lahek zagon naprave,
  • možnost vgradnje tudi v omaro z dimenzijami 60×60 cm,

Več informacij dobite na spletni strani: http://www.dines.si/ .