Družinska terapija je včasih zelo koristna

V vsakdanjem stresnem življenju včasih spregledamo družino in s tem lahko pride do hudih trkov med družinskimi člani. Lahko pride do kakšne težave, ki je ne more odpraviti sami. Včasih lahko te težave tudi povzročijo nasilje, namerno ali ne namerno. Ko imamo družinske težave lahko pride tudi do zlorabe alkohola in drog. Družinska terapija vam lahko z vsemi temi problemi pomaga.

Družinska terapijaDosti krat pride tudi do tega, da se družinske vloge pomešajo in potem ne veste, kako postaviti meje. Najstniki so po navadi najbolj občutljivi členi družine, saj se povprečno v njihovem življenju največ dogaja. Družinska terapija pomaga tudi, če je prišlo do kakšne izgube. Relacijska družinska terapija ima temelje v odnosih. Odnos se začne ko se rodimo, odnose imamo v vsakdanjem življenju, ko pride do odnosi so odnosi lahko ranljivi, boreči najboljši odnos je, če se vselimo. Ko imamo odnose, velikokrat nastanejo rane in te rane, poskušamo zdraviti te z družinsko terapijo.

Vzorci, po katerih imamo odnose, so del našega delovanja v življenju in so zapisani globoko v nas, v takem smislu, da se sploh ne zavedamo, kako delujemo, v kakšnem načinu delujemo, kako živimo, v kakšnem načinu živimo, kaj in koga ljubimo. To vse pride skupaj, in se vprašamo, zakaj tistim, ki jih imamo najrajši poročimo največ škode ali obratno, zakaj nam tisti, ki rečejo, da nas ljubijo, da nam povzročijo veliko škodo. Pride do tega, da se z časom zapletemo v krog ponavljanja, ki ga ne moremo sami preprečiti in potrebujemo zunanjo pomoč. Točno takšni stvari je namenjena družinska terapija. Raziščemo in odkrijemo, kdo smo kot človek, kot moški ali ženska, kakšne odnosne imamo z drugimi in kakšno vlogo imamo, če imamo družino. Družinska terapija pomaga najti, kje smo se zgubili, najti novo pot, po kateri se bo problem rešil, da bo družinsko življenje bolje.